KECSKEMÉT

Szakmák éjszakája

2018. április 13.

A Szakmák Éjszakájának jelmondata:

„próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”

Ennek megfelelően a programjainkat különböző színnel jelöljük:

próbáld ki!: narancssárga színnel jelöljük az interaktív programokat, amelyekben a látogatók is részt vehetnek

csináld meg!: zöld színnel jelöltük azokat a programokat, amikben a látogatók az adott szakmához tartozó tevékenységben is kipróbálhatják magukat

ismerd meg!: kék színnel jelöljük az előadásokat és bemutatókat, amelyekben megismerhetik az adott szakma vagy iskola titkait

Szürke színnel az üzemlátogatásokat jelöltük.

Szakmák éjszakája - 2018. április 13.

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?
Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk.

Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a kecskeméti szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

Köszöntő

Kedves Fiatalok, Tisztelt Érdeklődők!

Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. A Szakmák Éjszakáján mi ezt az élményt kínáljuk: megmutatjuk azt a kevésbé látható világot, ami mellett a legtöbbször elmegyünk, azoknak az embereknek a munkáját, akik nélkül nem lenne teljes és működőképes világunk.
Ezen az éjszakán nem csak megismerheted mindezt, hanem ki is próbálhatod magadat, hogyan állnál helyt az életükben. Egy éjszaka, amikor a programozótól a menedzserig minden lehetsz! És ki tudja… Hátha egy nap Te leszel az, aki megosztja velünk sikereinek titkát.

Tisztelt Kollégák!

A Szegedi Szakképzési Centrum úttörő szerepet vállalt magára a Szakmák Éjszakája megrendezésével. Az újítók útja mindig nehéz: önök egy olyan rendezvényt szerveznek meg saját erőforrásaikból, amire még korábban nem volt példa a szakképzésben. Imponálók a számok is: 12 helyszínen, 200 kolléga munkájából 122 féle programot kínálnak 920 alkalommal.
Ez a mindig újat kereső szellem, a bátorság és a munka az, ami előre viszi Magyarország és a szakképzés ügyét.

A látogatóknak kellemes szórakozást és hasznos időtöltést, a munkatársaimnak jó munkát és sok sikert kívánok a Szakmák Éjszakája 2018 rendezvényhez!

 

A Szakmák Éjszakája rendezvénysorozat ideje alatt a helyközi tömegközlekedést 50%-os kedvezménnyel lehet igénybe venni, a következő módon:

  • az odaútra meg kell vásárolni a teljesárú menetjegyet, a rendezvényen le kell bélyegeztetni az intézmény bélyegzőjével, valamint el kell kérni az erről szóló igazolást
  • hazafele a jegyellenőrnek a lebélyegzett jegyet és az igazolást kell felmutatni és ezzel a hazaút ingyenes
  • csak teljesárú jegy érvényesíthető így, a hazaút a jegy birtokosának ingyenes, a hozzá tartozó igazolás névre szóló