• Posted on: 5 October 2017
  • By: rgazda

Regionális Szakmai Szakképzési és Felnőttképzési Konferencián jártunk

 

Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ adott otthont a szeptember 25-én megrendezésre került konferenciának.

A Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója, Leviczky Cirill nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a szakképzés és a felnőttképzés területén jelentkező új irányokról. 

A duális képzés lehetőségeiről Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara szakképzési igazgatója tartott tájékoztatót. A duális képzés nagyvállalati tapasztalatairól Németh Ákos, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. képviselője beszélt.

A szünet után szakmai előadások következtek.

Szűcsné Szabó Katalin, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttoktatási Hivatal főosztályvezetője a pályaorientáció fontosságát hangsúlyozta. Oláh Gábor, az NSZFH főosztályvezetője a fejlesztésekről számolt be. Magyar Zita, az NSZFH szakmai főigazgató-helyettese a Nemzeti Szakképzési és Felnőttoktatási Hivatal megújult feladatairól tartott előadást.

Iskolánk az egyik képzési partnerével, az Andritz Kft.-vel vett részt a konferencián. A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ aulájában mutatkoztunk be nagy sikerrel.

Regionális Szakmai Szakképzési és Felnőttképzési Konferencián jártunk