• Posted on: 27 March 2019
  • By: rgazda

Kiss Bálintos pincér tanulók sikere

A Kiss Bálint Szakközépiskola pincér tanulóinak csapata tovább jutott a 18 Országos középiskolai illemtan csapatverseny 2019. online fordulóján.

A induló 117 csapatból a kécskei lányok a 6. helyen jutottak be az országos döntőbe. A csapat tagjai Dubecz Vivien, Gyapjas Ildikó és Egyedi Natália. Felkészítő tanáruk, Novák Judit Márta.

A verseny témája az általános, a Magyarországon és az EU országaiban, valamint egyéb országokban leggyakrabban használatos illemszabályok ismerete, alapvető kommunikációs készség, jártasság a társasági alkalmak szokásaiban, elvárásaiban.

A verseny célja: A nevelés egyik igen fontos területének, a viselkedéskultúra kialakításának segítése, a középiskolás korosztály felkészítése elméleti és gyakorlati szempontból- későbbi hivatására, az abban előforduló illemtani lehetőségekre, problémák megoldására.

Az országos verseny csak a középiskolás korosztály számára indul, nincs külön gimnáziumi, szakgimnáziumi, szakközépiskolai tanulók számára verseny, vagyis a verseny egy kategóriában zajlik.

A döntőre a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában kerül sor, 2019. április 12-én.

Kiss Bálintos pincér tanulók sikere