• Posted on: 1 February 2018
  • By: rgazda

   

Aki nem halad, az lemarad

A technikai fejlődéssel nem vehető fel a verseny, ha csak egy lovon ülünk. Kellenek váltó lovak, vagyis nyergelni kell több adott lehetőséget is!

Iskolánkban, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Tiszakécskei Kiss Bálint Szakközépiskolájában jó színvonalú mezőgazdasági gépész képzés valósul meg. Az elméleti képzés tanórák keretén belül, a gyakorlati képzés a tanműhelyben, valamint szántóföldi munkavégzés során zajlik. A gigantikus méretű agrotechnikai fejlődés nem követhető az iskola falai közül. Ki kell lépni a világba, és látni a tényleges valóságot, a működő technológiák minden részletét.

Erre egyik nagy lehetőség az AGROmashEXPO  mezőgazdasági gépkiállítás, amelyről elmondhatjuk, hogy már évek óta nem maradtunk le soha. Diákjaink, és természetesen oktatóink is nagy érdeklődéssel tekintik meg e rangos kiállítást. Mit kapunk itt cserébe? Széleskörű szakmai tájékozottságot, figyelemfelkeltést, érdeklődés felébresztést az ismeretanyag mélyebb megismerése érdekében. Ennek köszönhetően egyre több érdeklődés mutatkozik az országos Szakma Kiváló Tanulója versenyen való részvétel iránt. Felkeltette diákjaink érdeklődését az AGROmashEXPO kiállítással párhuzamosan meghirdetett MEZŐgépÉSZEK országos verseny is, amelyre két csapatunk is jelentkezett és a tizenharmadik és tizennegyedik helyezést érték el a harminchét jelentkező csapat közül.

Megtehettük, megtettük, és meg is fogjuk tenni, hogy ott legyünk ezeken a rendezvényeken, hogy ne maradjunk le semmiről, amire szükségünk van és lehet.

Megtehettük, mert a Kecskeméti SZC rendelkezésünkre bocsátotta az autóbuszt. a helyi Falugazdász közbenjárására a Nemzeti Agrárkamara valamint a TEMPEL Kft ingyenes belépő jegyeket biztosított. Mindenkinek köszönjük!

 

Aki nem halad, az lemarad